Sinds 18 augustus 2014 is Boekenbank enkel toegankelijk voor professionals uit het boekenvak. Particulieren kunnen voor alle opzoekingen en informatie rond boeken, auteurs, ... terecht op www.boek.be.

Hieronder lijsten we op wat Boekenbank voor leden van het boekenvak kan betekenen:

Boekhandelaars

Boekenbank biedt boekhandelaars de mogelijkheid om hun bestellingen (hetzij online, hetzij offline) door te sturen naar leveranciers, uitgevers en importeurs. Als boekhandel kan je eveneens het volledige titelbestand van Boekenbank downloaden in je eigen softwareconfiguratie. Daarnaast kunnen boekhandels, indien zij dit wensen, ook bestellingen van bibliotheken ontvangen via Boekenbank.

Uitgevers

Uitgevers kunnen hun titelbestand via Boekenbank aanmelden bij Boek.be en online een ISBN aanvragen. Boekenbank neemt ook de taak op zich om de wettelijke aanmelding van publicaties aan het Wettelijke depot te regelen.

Distributeurs en importeurs

Distributeurs en importeurs kunnen de titels die zij vertegenwoordigen aanmelden bij Boekenbank en orders van de boekhandels verwerken in hun eigen ordersysteem.

Bibliotheken

Via Boekenbank kunnen bibliotheken hun bestellingen online doorsturen naar de partners-boekhandels waarmee zij werken en zoeken in het volledige titelbestand. Dit lidmaatschap is gratis.


Voor meer informatie over lidmaatschap en geldende tarieven: boekenbank@boek.be


Meta4Books vzw

Te Boelaerlei 37

2140 Borgerhout